Góralszczyzna ma smak

Barwne stroje, taneczne piruety, gwara z różnych części świata, smakołyki regionalnych kuchni – to było autentyczne spotkanie z folklorem.

W 52. edycji Międzynarodowego Festiwalu Folkloru Ziem Górskich w Zakopanem, zorganizowanej w nieco skromniejszym wydaniu z powodu pandemii, nie zabrakło kilku niespodzianek. Jedną z nich była możliwość skosztowania regionalnej kuchni górali z całego świata, zgodnie z hasłem: „Od snopka do talerza”, które towarzyszyło wydarzeniu.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
« 1 »
oceń artykuł Pobieranie..